ID: 285
Dumonts Kleine specerijen lexicon herkomst smaak toepassing
€14,00
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
Beschrijving
Dumonts kleine specerijen lexicon herkomst smaak toepassing receptenanne iburg
isbn 9789036616423 301 blz 15,5*18 cm nieuw
de bekendste kruiden en specerijen van a tot z: - alles over herkomst, geur, smaak en gebruik - weetjes over de stoffen die ze bevatten, de eigenschappen en de toepassing - kruiden en specerijen als geneesmiddel bij verschillende klachten - recepten voor zoete en hartige gerechten - klassieke en exotische kruidenmixen en -pasta s recensie(s) ter inleiding dient een uitvoerige historische schets van herkomst en gebruik van kruiden en specerijen in mythologie, geneeskunde, keuken e.a. De inhoud bestaat vervolgens uit een uitgebreid boeket van kruiden- en specerijensoorten, die op alfabetische wijze de revue passeren, elk voorzien van een kleurenfoto. Per soort wordt heel diverse informatie gegeven m.b.t. Botanische bijzonderheden, herkomst, kenmerken, toepassing in de geneeskunde en de keuken, het bewaren e.d. Daarnaast zijn er allerlei keukentips en wetenswaardigheden; er is regelmatig een goed uitvoerbaar en lekker recept ter illustratie. De inhoud laat de lezer op zeer veelzijdige wijze kennismaken met de mogelijkheden en bijzonderheden van bekende en minder bekende soorten kruiden en specerijen. Aldus is de inhoud niet alleen interessant vanwege de goed toepasbare informatie en introductie, maar wordt het gebruik van kruiden en specerijen in bredere zin, op een aantrekkelijke, deskundige, veelzijdige en vooral ook boeiende wijze gestimuleerd. Verzorgde gebonden uitgave, overzichtelijke indeling, gemakkelijk raadpleegbare inhoudsopgave en register, kleine, duidelijk leesbare lettertypes, gemakkelijke stijl. D.m. Van helden-pol